Over ons

Over ons

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

Jos Hoogsteder, de huidige eigenaar van Garage Hoogsteder, wist als klein jongetje al dat hij automonteur wilde worden. Een aartje naar zijn vaartje, want ook vader Ruud was automonteur in hart en nieren. Bij Jos kwam daar ook nog de ambitie bij om een eigen garagebedrijf te beginnen. Vader en moeder Hoogsteder zagen de ambitie van hun zoon wel zitten. Ze besloten de handen ineen te slaan en samen met Jos een bedrijf te beginnen. Na even zoeken werd er een geschikte locatie gevonden. In het geboortedorp van vader Ruud. Op de huidige locatie, in een oud pand van een voormalig transportbedrijf, werd in 1983 Garage R. Hoogsteder een feit. Een echte dorpsgarage.

In 1990 werd het VOF Garage Hoogsteder en zn. En vanaf 1997 werd het bedrijf helemaal overgedragen aan Jos.   Vader Ruud doet een stap terug, maar is nog wel dagelijks te vinden op het bedrijf. Hij haalt de onderdelen en klust erop los in zijn eigen werkplaats. Er wordt in die jaren veel aandacht besteed  aan het uitbouwen en aanschaffen van apparatuur en kennis die voldoet aan de eisen des tijds. Van binnen gloednieuw, maar van buiten een sterk verouderd bedrijf. De wens om van buiten uit te stralen wat er van binnen al heel lang is, wordt in 2006 een feit.

Na een lange periode van frustratie en de nodige hobbels start in april 2006  de bouw van de nieuwe garage.  Een chaotische, hectische periode volgt, maar op 24 november 2007 is daar de opening van het nieuwe pand. Het blijkt een hele goede keuze. De werkplaats groeit en daar ligt dan ook de prioriteit. Aan de autoverkoop kan niet zoveel aandacht worden besteed. Dit zorgt wel eens voor de nodige frustratie bij Jos. Maar dan is daar Maik Hoogsteder. Zoon van Jos en Wendy Hoogsteder.

Maik had als klein kereltje nooit iets met de auto’s. Bij opa Ruud spelen in zijn werkplaats was leuk, maar verder ging het niet. Tot hij  ouder werd en ineens wel heel veel automerken kende en er ook steeds meer over wist te vertellen. Toen kwam de periode dat hij met heel veel zorg en aandacht de auto’s voor de showroom waste en poetste. En niet lang daarna verkocht hij zijn 1e auto. En toen wist hij wat hij wilde. Hij wilde de verkoop binnen het bedrijf gaan doen. En ook dat blijkt een hele goede keuze, weg frustratie . Er komt balans tussen werkplaats en showroom. En er is een goede balans tussen vader en zoon. Maik werkt inmiddels alweer een aantal jaren binnen het bedrijf. Inmiddels heeft hij naast onze site van Autofirst, ook Cabriofirst ontwikkeld. Een speciale site voor onze cabrio’s. Dit heeft hij samen met vriendin Petra gedaan, zodat nog maar eens benadrukt wordt, dat u te maken heeft met een echt familiebedrijf.

Ook kunnen wij met trots vermelden, dat vader Jos en zoon Maik per 01-01-2023 samen eigenaar zijn van Garage Hoogsteder BV.

(O)pa Ruud heeft dat helaas niet meer mee mogen maken.  

Wij verkopen occasions en nieuwe auto’s. En hebben wij niet de juiste auto voor u, dan zoeken wij hem graag voor u op.  Tevens kunt u bij ons terecht voor APK-keuringen en voor de verkoop en montage van onderdelen en accessoires. Ook kunt u uw auto bij ons laten reinigen. Zowel binnen- als buitenkant. Occasions worden compleet met een onderhoudsbeurt afgeleverd en de daarvoor in aanmerking komende auto’s worden onder garantie verkocht. Hierin worden wij vakkundig bijgestaan door Dave en Robin. Wij zijn nog steeds een echte dorpsgarage, waar klantgerichtheid hoog in het vaandel staat. Kom gerust binnen lopen.